Plantera nya träd i trädgården

För den som är trädgårdsintresserad är våren säsongen som gäller. Man bör vara tidigt ute med att få fart på växtligheten så att trädgården är i toppform vid midsommar snarare än vid skolstart. Det är mycket som ska fixas under våren men när sommaren kommer och man är klar med vårfixet kan det vara så att ny energi rinner till och man känner sig redo för nya projekt.

Ett spännande projekt är att plantera träd. Det finns väldigt många platser på tomten där träd kan göra sig riktigt fint. Det kan vara som komplement till häcken mot grannen, som markeringar vid dörrarna eller som allmänna prydnader på gräsmattan.

Var kan du köpa träd

Det finns många platser att köpa träd på. Än har dock inte internetförsäljningen av träd slagit igenom, även om det säkert finns sådana alternativ också, så det är mest de lokala plantskolorna som gäller.

Innan du köper träden bör du förstås ha förberett groparna du ska plantera dem i och du bör också ha en lämplig transport så du inte står där med träd som du inte kan få hem.

Tänk på följande när du planterar

När du ska köpa träd och plantera dem bör du tänka på följande:

  • Undersök priserna hos olika leverantörer. Det kan finnas stora skillnader
  • Tänk på säsongen. Vissa träd ska planteras på våren och andra på hösten
  • Förbered trädgården och gräv groparna innan du köper träden
  • Var noga med att följa upp trädens tillväxt i början. De kan behöva gödsel med mera
  • Om du behöver hjälp ska du välja pålitlig arbetskraft

Enkelt lån för köp av träd

Det finns en hel del mycket bra alternativ för att låna till nya träd. Många av dessa lånealternativ tillhör kategorin smslån. Du kan läsa mer om smslån och hur du kan jämföra dessa här: selectbanks.se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *