Underhåll din säng och förläng livslängden

Att underhålla sin säng är kanske inte det första man tänker på. Men en säng och en madrass, precis som alla andra möbler och saker i hemmet kräver att man underhåller dem för att behålla kvalitén samt undvika att det går sönder i förtid.

 

Vad är det då som avgör livslängden på din säng och din madrass? Jo, det första är naturligtvis kvalitén hos sängen och madrassen. Det finns allt från billiga, enkla varianter på marknaden som inte håller särskilt länge till till mer dyra och robusta varianter som har en väldigt lång livslängd. äVen belastningen på sängen spelar roll, alltså din vikt, om du har barn som hoppar i sängen eller annat påfrestande försämras livslängden. Hur mycket du svettas spelar också roll. Alla människor svettas olika mycket och svett bryter ner stoppningen i madrassen.

En modern tvättmaskin har många smarta funktioner

Ett bra tips när du tvättar är att använda en mindre mängd tvättmedel än du brukar, de allra flesta använder betydligt mer tvättmedel än vad som behövs för att kläderna ska bli rena. Dagens tvättmedel är väldigt koncentrerade, därmed behövs en väldigt liten mängd. För mycket tvättmedel kan också orsaka allergier samt att kläderna får missfärgningar och tappar sin form. Miljön tar också skada och självfallet blir det i längden dyrare. En ny och modern tvättmaskin har ofta automatisk dosering vilket betyder att tvättmaskinen själv känner av hur mycket tvättmedel som behövs.

 

En funktion som nyare tvättmaskiner har är att du kan ånga dina kläder i den. Har du tex skrynkliga kläder som har legat längst in i garderoben som du vill sätta på dig kan det vara bra att ånga dem så att de får en ny och fräsch lyster. Ångtvättning tar också bort bakterier och smuts som inte syns för blotta ögat. Detta gäller speciellt för dig som är känslig eller har har allergier, också för barn är detta rekommenderad.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *