Tips för att hitta bästa kreditkortet

Du kanske har bestämt dig för att det är dags att skaffa dig ett kreditkort? Men hur vet man vad för slags kreditkort som är bäst att satsa på? Grejen är ju att det finns rätt många alternativ att välja på idag. Så för att du ska hitta bästa kreditkortet, så måste du först bestämma dig för vad för slags kreditkort det är som passar och sedan jämföra dessa mot varandra.

Om man kikar lite på vad de olika kreditkorten heter, så har de namn som bensinkort, matkort, shoppingkort och resekort. Dessa namn indikerar vad korten passar bäst att använda för. Så du bör analysera dina köpvanor och köpbeteende du har idag, för att veta vad för kort som kan vara det bästa för dig.

Olika varianter av kreditkort

Som vi nämnde precis så finns det olika namn på kreditkorten och därmed har de även olika förmåner. Här nedan går vi igenom dem lite lätt.

Resekort: Ett resekort passar dig som reser ofta, helst ett par gånger per år. Detta kort har ofta bra förmåner så som reseförsäkring, låga uttagsavgifter utomlands, lågt valutapåslag samt ofta bra bonussystem. Det är inte ovanligt att få rabatter och erbjudanden som har att göra med flygbiljetter, hotell, hyrbilar med mera.

Bensinkort: Ett bensinkort passar dig som kör mycket bil och gärna tankar på samma bensinstation. Ofta får du en drivmedelsrabatt samt även rabatt och erbjudanden på andra köp. Sedan brukar det även ingå olika försäkringar samt flera andra bra förmåner.

Matkort: Du som handlar ofta i en och samma matbutik, du kan ha nytta av ett matkort. Ofta får du bonus på allt du köper samt även smarta erbjudanden.

Shoppingkort: Ett shoppingkort passar dig som gillar att shoppa och som vill kunna få rabatt i din favoritaffär samt även samla poäng som du kan lösa in.

Jämföra olika kreditkort för att hitta det bästa

Nu när du har lite koll på vad de olika kreditkorten har att erbjuda och vad de passar bäst för, så kan det vara lite lättare att välja ett som passar dig och dina köpvanor. Ta inte första bästa kort, bara för att det heter det du är ute efter. Se alltid till att jämföra ett resekort med alla andra, så väl som alla bensinkort mot varandra och så vidare.

Kolla bland annat upp saker som kreditnivå, villkor, räntefria dagar, ränta, återbetalning, delbetalning och så vidare. Sen är det ju även bra att jämföra de olika förmånerna och bonusprogrammen.

Tänk även på att kolla om kreditkortet du väljer kommer med årsavgift eller om det är ”gratis” att äga. Ofta är höga årsavgifter förknippade med kreditkort som har lite mer exklusiva förmåner att erbjuda.

Känner du att du vill ha en bra hjälp på vägen med att hitta det bästa kreditkortet, så besök hittakreditkortet.se som är en bra jämförelsesajt på nätet. De har listat upp alla olika kreditkort så att du lättare ska kunna se vilka som erbjuder vad. Det gör det lättare för dig att välja.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *