Spara pengar med rätt tillbehör till hemmets prylar

Även om har gjort en realistisk och genomarbetad budget för sin hushållning, så kan det ofta vara svårt att hålla den. När man skall budgetera sina hushållningskostnader, så tänker man inte alltid på de kostnader som är förbundna med underhåll av, och tillbehör till, sina prylar och apparater. Och i detta område finns det ofta pengar att spara, om man gör medvetna och genomtänkta val.

Glödlampor som blir billiga i längden

När man skall skaffa glödlampor till sina olika lampor i hemmet, bör man köpa lågenergilampor med lång hållbarhet.  De är oftast dyrare i inköp än konventionella glödlampor, men det finns pegar att spara i längden. Dels på grund av att de som regel håller längre, men också eftersom man sparar på sin elräkning. Nuförtiden skall man jämföra lumen, istället för watt, när man skall välja ljusstyrka på sina glödlampor.

Kompatibla bläckpatroner och toners

Såväl bläckskrivare som laserskrivare till hemmet, är relativt billiga i inköp numera. Detta eftersom tillverkarna ofta tjänar sina pengar på tillbehör som papper, och framförallt toner och bläck. Original patroner och toner är som regel väsentligt dyrare än de behöver vara. Ofta väljer man ändå original, eftersom man önskar god kvalitet. Och jo det finns nog dessvärre kompatibla patroner och toners på marknaden med tvivelsam kvalitet. Men om man vet vilka man skall köpa, så kan man få kompatibla toner och patroner med hög kvalitet, och samtidigt till billiga priser. Du kan bl.a. hitta dessa här: inkpro.se.

Batterier till apparater

Väldigt många apparater man använder i hemmet drivs helt eller delvist av batterier. Det är alltifrån fjärrkontroller till köksapparater, klockor och leksaker. När man skall köpa batterier kan man ofta spara pengar i längden, om man dels köper batterier med god kvalitet och därmed livslängd. Men dels också att man köper storpack av de batterityper man ofta använder. Bland de vanligaste är batterityperna AA, AAA samt C2032. Genom att köpa storpack får man som regel mängdrabatt, och dessa typer av batterier får man som regel användning för, för eller senare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *