Så gör du för att trivas i hemmet

 

Att det är viktigt att trivas i hemmet är det förmodligen ingen som missat. Samtidigt kan det vara rätt svårt att veta hur man ska gå tillväga för att skapa den där hemtrevliga, mysiga, trygga och personliga känslan som man så gärna vill ha. Däremot är det värt att anstränga sig lite extra och lägga tid på detta för att uppnå det – trivseln i hemmet kan nämligen vara viktigare än man kanske kan tro. I och med att hemmet ska vara din trygga plats, platsen där du kan luta dig tillbaka och ta avstånd från allt annat som händer i livet. För att du ska trivas så bra som möjligt i ditt hem har vi samlat några inredningstips som kan göra skillnad utan att du behöver ta till med överdrivna medel!

Enkla inredningstips som kan göra skillnad för hemkänslan

Det behöver som sagt inte vara överdrivet svårt att inreda hemmet så att det känns sådär hemtrevligt och mysigt. Ibland kan det till och med bara krävas att man möblerar om lite, att man byter ut små detaljer här och där, eller att man gör andra beslut i livet som gör att man trivs bättre överlag.

Vill man dock inte göra en överdrivet stor eller överväldigande satsning så finns det lite mer småskaliga saker man kan ta till med för att få till en bättre känsla. Vi ger dig våra bästa inredningstips för hur du får till den där hemtrevliga, trygga känslan för ökad trivsel i hemmet!

Gör om i sovrummet

Något som kan göra väldigt stor skillnad när det kommer till känslan i hemmet överlag är hur området ser ut. Om sängen står på fel plats, om färgerna eller inredningen inte känns lugnande och behaglig, eller om du inte har tillräckligt bra gardiner kan det bidra till att du inte trivs lika bra eller känner dig lika trygg.

I och med att sovrummet är det rum där vi återhämtar oss och vilar upp oss i samband med sömnen, något som i sig är otroligt viktigt för vår hälsa, är det extra viktigt att man kan koppla av där. Vill du inte sätta in nya gardiner (kanske sådana som mörklägger rummet) eller möblera om kan nya lakan med tillhörande detaljer vara en bra början.

Satsa på ett välfungerande kök

I en undersökning som gjordes för ett par år sen fick man svar på att köket är det överlägset viktigaste rummet i hemmet. Och det enligt väldigt många. För att din bostad ska kännas komplett kan det alltså vara värt att satsa lite extra på köket.

Se till att du har gott om förvaringsplats, att ytorna är generösa och framförallt rena, samt att du har goda förutsättningar för att laga mat. Känns det som att ditt kök begränsar dig kan du se över om du bör investera i några nya redskap eller maskiner, om du vill byta ut porslin eller om du kanske ska inreda på ett annat sätt?

Fyll ut tomma väggar med personliga detaljer

Känns det som att ditt hem är kalt, tomt och opersonligt? Då kan det vara dags att fylla ut väggar och andra tomma ytor med personliga detaljer. Ett sådant exempel är att beställa hem personliga tavlor, foton eller posters. Idag är det otroligt smidigt att bland annat beställa hem posters online, som du sen kan sätta upp på väggen. Du kan även placera foton på hyllor, sätta upp vaser eller använda dig av andra personliga saker som skapar värme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *