Dags att byta ut badkaret mot en duschkabin?

Eller bara äntligen dags att få ordning på badrummet? I ett modernt och miljömedvetet badrum är det dusch som gäller och en duschkabin kan vara ett riktigt bra alternativ.

En duschkabin har ett duschkar som samlar upp vattnet och leder det direkt ner i avloppet medan de gedigna glasväggarna effektivt fångar upp vattenstänket. Risken för fuktskador i badrummet är avsevärt minimerade med en välfungerande duschkabin. Allt är integrerat i duschkabinen och du slipper oftast montera väggfästen. Rören är dessutom dolda bakom duschkabinen. Har du frostat glas i bakväggen på kabinen slipper du se rören helt och hållet.

En smart duschkabin kan ofta justeras i höjden och de finns i flera storlekar som passar olika typer av badrum. Dörrarna kan vara både skjutdörrar och de mera lyxiga pivotdörrarna som ger en bra öppning på kabinen. Äldre tiders upplevelser med skjutdörrar som hänger sig och kalk som sätter sig, är för länge sedan passé. Moderna duschkabiner har väldigt få smutssamlande lister och stabilt duschkar.

Hitta rätt duschkabin för er

En duschkabin kräver lite mera utrymme än bara en duschvägg men håller, som sagt, resten av badrummet torrt. Av bara den anledningen är den ett alternativ som inte bör överses. Sedan finns det flera olika detaljer att fundera på, även när man ska välja duschkabin. Självklart ska måtten passa där kabinen ska stå och du ska avgöra om skjutdörren ska gå åt vänster eller höger. Med integrerad termostatblandare och kombinerad tak- och handdusch kan du stå riktigt länge och bara njuta av din dusch. Har du valt någon form för frostat eller mönstrat glas är det dessutom ingen som stör dig.

Det finns många olika modeller på marknaden och ju fler detaljer du funderat på innan du börjar se dig om på allvar, ju enklare blir det att så småningom välja rätt duschkabin för er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *