Bygg din egen utedusch

Det är skönt att svalka sig när det är varmt ute och att kunna känna den lyxen under sommarhalvåret är underbart, särskilt om du har pool.

Det behöver inte bli dyrt, och du kan göra det på egen hand.

Fördelar

Svalka dig under heta sommardagar. Skölj av dig efter ett dopp i poolen utan att behöva gå in och blöta ner. Du kan koppla utomhusduschen till trädgårdsslangen och en vattentank som värms upp med solens strålar. Billigt och klimatsmart. Leta mer inspiration på utedusch.se, men du kan skapa en lyxig atmosfär till en billig penning! Ifall ni är fler i familjen så kan det vara en fördel med ett alternativt badrum.

Att tänka på

  1. Hur får du vatten till din utedusch? Att koppla vattenslangen direkt till sin utedusch är oftast svaret.
  2. Placering – Mot fasaden, på trädäcket, omringat av sten, på gräsmattan, vid havet eller skogsdungen, i soligt läge. Allt beroende av vilken omgivning du vill skapa, eller ifall du har soluppvärmd dusch, eller nära till huset eller inte. Tänk på insyn! Naturliga hörnor eller behöver du hägna in duschen? Dina behov styr!
  3. Hur hanteras vattnet som rinner av? – Avrinningssystem? Om inte så använd alltid miljömärkta produkter då de rinner direkt ner i marken.
  4. Välj rätt blandare – Ta hänsyn till frysning! Termostatblandare riskerar att frysa sönder under duschens första vinter. Bättre att satsa på vridkranar. Den gammeldagsa blandartypen. Robustare och tåligare.

Koppla på

Anslut duschslangen till tappventilen. Anslut trädgårdsslangen. Koppla den till duschblandaren i badrummet, alternativt till en vattentank som värms upp av solen.

Lyxa upp

Bygg en sittbänk, bygg snygga skärmväggar eller sätt upp avskärmande spaljéer, omge med sten och växter eller buskar. Krydda med färgsprakande blommor i läckra krukor, och lägg dit en härlig utomhusmatta och häng upp lite handdukar. Voilá! Du har nu skapat ett lyxigt badrum ute i det fria!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *