Belysning i hemmet

Vi har alla upplevt att komma in i ett rum där belysningen bara fungerar. Man trivs med en gång och allt känns bra. Det är nästan så man får lust att lägga upp fötterna och stanna kvar.

Hur du väljer att lysa upp dina rum har stor betydelse för trivseln i dem. Du vill ju inte ha strålkastarljus i ditt hem, men en välvald spot på en tavla kan vara värt att fundera på. Kanske har du en inramad barnteckning som du vill skapa lite uppmärksamhet omkring. Utöver det spotbelysning behöver du tänka på allmänbelysningen och det man kallar arbetsbelysning. Kanske du inte tänker på vardagsrummet som ett rum med arbetsbelysning, men man ska inte underskatta värdet av en bra läslampa vid favoritfåtöljen.

Belysning handlar om att skapa atmosfär samtidigt som den ska vara funktionell. Se över ditt hem och fundera på var du behöver göra något åt det. Nu precis innan vintermörkret faller på, så du är redo för inomhusmys. Skulle det nu vara så att det känns som ett lite stort grepp i plånboken, kanske det är värt att fundera på ett mindre lån. Läs mer om det här.

LED-belysning

Vi börjar med fem klara fördelar med LED:

  • Med LED har du ljus i kanske fem år innan du ska byta lampa.
  • Utöver att de håller längre innan de ska bytas ut, så går de inte sönder lika lätt som de traditionelle lamporna.
  • Motsatt en glödlampa blir LED lamporna inte varma, och därmed spar du energi.
  • LED lamporna använder c 80 av den energi de får in, på att skapa ljus.
  • LED innehåller inte kvicksilver som lågenergilamporna gjorde.

Som du ser finns det all anledning att satsa på LED lampor när du ska ge hemmets belysning en make-over. Det är en investering som lönar sig i det långa loppet. Du kommer inte att ångra dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *