Ugnar med intressanta funktioner

Det finns en rad olika modeller och tillverkare när det gäller ugnar. I den här texten ska vi titta närmare på några olika intressanta aspekter som kan vara värda att fundera över innan man väljer vilken ugn man ska köpa.

Inbyggd eller fristående?

En fristående ugn står direkt på golvet. Ofta är den kombinerad med spisplattor längst upp. Numera blir det allt vanligare med inbyggda ugnar. Dessa placerar ofta en bit upp för bättre ergonomi. Med en inbyggd ugn i arbetshöjd slipper du böja dig ner för att lyfta in och ut plåtar och formar. Det gör det enklare och roligare att arbeta i köket. Dessutom brukar det bli riktigt snyggt att ha en inbyggd ugn. Den kan med fördel placeras i närheten av mikrovågsugnen.

Bra funktioner

Ett exempel på en smidig och bra funktion när det gäller moderna ugnar är en inbyggd termometer. Den fungerar som så att du kopplar in en sladd i ett uttag i ugnen och sedan får du temperaturen presenterad på den digitala displayen.!

 

En annan skön och bra funktion är de mjukstängande luckorna. Med dessa luckor slipper du en slamrande lucka som bidrar till en bullrig miljö i köket. Det här är perfekt om det redan är livat och hög ljudvolym i hemmet.

 

Tycker du det är jobbigt och tar mycket tid att rengöra ugnen? Då bör du titta närmare på en ugn med självrengörande funktion. Ett exempel på en sådan är pyrolytisk självrengöring. En praktisk och bekväm funktion som underlättar vardagen och inte minst städningen av köket. Med en självrengörande ugn blir det enklare att hålla köket rent och fräscht.

 

Välj inte första bästa ugn! Utan fundera på vilka funktioner som du skulle behöva och som skulle kunna underlätta ditt arbete i köket. Det ska vara roligt att laga mat, och med rätt utrustning skapar du förutsättningar för det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *